Hangfürdő vagy hangmasszázs

Lenyugtatja a testet és új élményeket adhat

Általában csoportos HANGFÜRDŐ-ként hirdetik, mikor az ember csak fekszik és a hangtálakat tőle távolabb szólaltatják meg. Jellemzően 1 órás időtartamban pihenhetünk a hangokban, rezgésekben.

A masszázs megnyugtató hatását már egyre többen fedezik fel. A hangfürdő célja is a feszültség oldása. A tibeti hangtálak hangjai segítenek ellazulni, hogy egy nyugodt állapotba kerülj, ahol a rezgések által elindulhat a testi-lelki feltöltődés, egy belső utazás, öngyógyítás. Tulajdonképpen egy intuitív koncert, ahol a tálak mellett tingshaw (csengő), szélcsengők segítik a utazásunkat. A hangfürdő nagyon jó kiegészítője a jógának, meditációknak, mellyel egy tökéletes ellazulás érhető el, ami már magában is gyógyító hatású.                                                                                          Lehet témára hangolódva tartani vagy csak engedni, hogy a rezgések, hangok megtalálják hogy hol van leginkább szükség rájuk, a testednek-lelkednek.

Érdemes vizet bevinni a terembe, hogy az is átharmonizálódjon, illetve ha bealvós típus vagy :-), akkor egy könnyű plédet is.

Egyéni hangfürdő vagy ahogy én szeretem hívni HANGMASSZÁZSnak hívják, mikor a tálakat a testedre is ráteszik és a tálak rezgését sokkal közvetlenebbül érzed meg.

A kezelés menete: 

  Ruhában fekszel (hölgyeknél melltartó nélkül) és a testedre helyezett tálakat filcütővel lágyan megütöm. A hangtálak különböző frekvenciával rendelkeznek. A hangtálak rezgése mélyen áthatol a bőrön, az izmokon, eljut a szervekhez, egész a sejtekig, és visszaállítja az eredeti, egyéni rezgésünket, harmóniánkat. A vibráció lágyan masszírozza az akupunktúrás pontokat,a meridiánokat, tisztítja és feltölti a csakrákat és az aurát. A hosszan tartó, felhangokban gazdag rezgő hang hamar egy nyugodt, meditációs légkört teremt.

A hangmasszázs kb 1 óra, de szeretek időt hagyni a visszatérésre, így 1,5 órával lehet számolni.


Két kérdésen lehet elgondolkodni:

1.) Valami nehézség foglalkoztat, valami élethelyzet előkerült az életedben, aminek a megoldásához iránymutatást szeretnél, mert már sok mindent kipróbáltál,megpróbáltál, de valahogy nem alakulnak a dolgok.

Elindulunk. Ahova eljutunk, lehet fájdalmas, de ha nem nézel szembe vele, sose tud kioldódni. Fontos a hozzáállásod! Fontos, hogy hozd meg magadban az őszinte döntést, hogy meg akarod oldani azt a 'problémát'. A feladat (probléma) megoldása a TE dolgod. A hangtálak, a rezgések, én csak egy irányt mutatunk. Az eredményhez mélyre kell menni, mert a gyökerét szeretnénk megtalálni, ezért 3-5 alkalom elképzelhető, hogy kell hozzá. A türelem és a hited, hogy sikerül megoldani sokat segít a kezelésekhez!  Ajánlott heti, max. 2 heti rendszerességgel.

2.) Csak pihenek, lazulok. Megengedek MAGAMnak 1 órát, amikor magammal vagyok,amikor olyan tájakon vagyok ahol nyugodt vagyok.

Engedem a rezgéseket, a hangokat hogy ellazítsanak.

Engedem, hogy kikapcsoljak ebben a rohanó világban.

Engedem, hogy úgy rendeződjön az élet körülöttem, ahogy MOST a legjobb nekem.

Tudom, hogy csak az történik meg velem, amit én is akarok és ami a fejlődésemhez szükséges.

Rendszeressége attól függ, mennyire vagy 'lemerülve'. Ajánlott 1-2-3 hetente.


A kezelés hatása testi és lelki szinten: 

Az első szint, a fizikai test számára érzékelhető hatások, a hang és a rezgés.

A hangot évezredek óta hívják segítségül a test és tudat egységének megteremtéséhez a mantrák, imák, zenék hallgatása, recitálása által. Ez a hallóidegeken keresztül az agykérgi területeket ingerli és így vált ki pozitív élettani hatásokat.

A rezgés, elsősorban a testünkben található rendkívül jó éltető és közvetítő közegen, a vízen keresztül hat. Életünket gyakorlatilag 'vízlényként' éljük. Születésünkkor 90%, halálunkkor 60% körüli a testünkben található víz aránya. A víz testünk minden pontján megtalálható, így a rezgésen keresztül sejtszinten, a sejtmembránt megmozgatva az egész szervezetben egy nagyon erőteljes anyagcsere folyamatot indít el. Ezáltal olyan helyekre is képes hatni, mint a csontok üreges részei és az izületek. A véráramon és a nyirokrendszeren keresztül, pedig minden szervre. Képes a pangó területeket ismét a véráramba visszaállítani, s ez által szépen, fokozatosan feloldja a fizikai blokkokat.

A következő szint a fizikai test energetikai rendszerét segíti.

Energetikai szempontból a hangtálak működését kétféleképpen érdemes elképzelnünk.

Egyrészt, mint egy "törpe prána erőmű", ami fölfelé, a tál nyitott irányába tolja, alul pedig vákuumot létrehozva szívja a pránát, ezáltal a testben megtalálható durva és finom energiákat szinte átmossa, kicseréli, feltölti. Erőteljes energiacsere folyamatot indít el. Bizonyos durva energiákat, amelyek a gondolat által teremtett negatív tudattartalmak, (ilyen a félelem, a harag, a düh, a gyűlölet, a gőg, a hazugság, stb.) nehezen tudunk feldolgozni tudati szinten.

Ha ezek az energiák anyaggá sűrűsödnek, akár kő formájában is megjelenhetnek szervezetünkben, mint például az epekő, az elfojtott harag megjelenéseként.

A másik módja a működésnek, hogy a kezelés során, mikor a test energiaközpontjainak közelébe helyezzük a tálakat, azokat energiagömbként képzeljük el.

Az energiagömbök elkezdenek egymással kapcsolatot építeni a prána csatornákon keresztül, és így fokozatosan megtisztítják, átjárhatóvá teszik azokat.

A harmadik szint tudatunk tiszta természetét szólítja meg. A fizikai test tisztulásán és az energetikai rendszerünk blokkjainak oldásán keresztül, a hangtálak a spirituális síkot is megérintik. Segít felismerni a hang mögött megbújó csendet, a csendből fakadó nyugalmat. Nyugalmi állapotában a szemlélődő megtapasztalhatja belső egyensúlyát, és az egyensúly által létrejött egységet.

Ajánlom mindkettőt kipróbálni, mert más élmény mindkettő.

A hangmasszázs egy olyan teljes körű, holisztikus terápia, amely a test, a lélek és a szellem gyógyítását és harmonizálását egyaránt magába foglalja.

A hangtálak kellemes, harmonikus hangjai megnyugtatják a szellemet, a lágy rezgések átjárják az egész testet, fellazítják az energiablokkokat és egy jóleső ellazuláshoz vezetnek.

A hangfürdő egy ősi, keleti gyógyító módszer. Hatékonyan elindítja ill. felerősíti a test és lélek öngyógyító folyamatait. A hangtálak áthangolják sejtjeinket tiszta és harmonikus rezgésekre. Ez kihat fizikai/energetikai/érzelmi testeinkre és a bennünk tárolt blokkok oldását okozza.

További hatásai:

 • Test és tudat mély ellazulása
 • Szorongások csökkenése
 • (Ön)bizalom és biztonságérzet növekedése
 • Fizikai tünetek javulása
 • A belső harmónia, nyugalom és "egész-ség" megteremtése

 • Jó szívvel ajánlom, ha:

 • szeretnél ellazulni , hogy életedben csökkenjen a feszültség, és keresed a megoldást,

 • szeretnéd önmagadat , és ezáltal környezetedet jobban megérteni,

 • szeretnéd eddig korlátozó problémáidat túlhaladni,

 • egy teljesebb életet akarsz élni, ahol lehet örülni,

 • már választottál egy spirituális ösvényt, de nyitott vagy annak kiegészítő támogatására,

 • és ha szívesen választasz egy ősi és egzotikus módszert arra, hogy önmagaddal jóban légy.


 • Eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az igazi fizikai megtapasztaláshoz, amikor az ember a csontjaiban érzi a rezgéseket, minimum 3-5 alkalom szükséges, bár a kezelés energetikai hatása már az első alkalom után tapasztalható. A fizikai megtapasztaláshoz egyeseknél azért kell idő, mert annyira új élményben van része, hogy minden idegszálával még figyel a test, és nehezebb lehet az ellazulás.

  Három alkalom után már megérezheted, mikor a csontodig hatolnak a rezgéseket.                                                          Öt alkalom után több szinkronicitás jelenhet meg az életedben.

  "Andit lassan két éve ismertem meg egy bikram-yoga klubban, ahol hangtálas meditációt, "hangfürdőt" tartott. Először a kíváncsiság vitt, majd a pozitív tapasztalatok tették rendszeressé órái látogatását. A közös meditációkon valódi ellazulás személyes élményeit és tapasztalatait minden alkalommal megbeszéltük. Rengeteg, hasznos visszajelzést kaptam, melyek mindegyike valós és használható volt. Nemrég térdfájdalmam kapcsán kerestem fel egy hangmasszázs igényével, ami egy újabb, teljesen más élményt adott. Maximális koncentrációval és az egyénre történő odafigyeléssel olyan bizalmi légkört teremtett, amiben a hangok nyugtató hatása és kellemes érzése hozzájárult a probléma és tünetei felismeréséhez, ami lehetővé tette a gyorsabb gyógyulást"  Zsolt

  "A hangtálak az első pillanatban magukkal ragadtak. Bevallom őszintén, először egy picit szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy hogyan is lehet hanggal masszírozni - de amint meghallottam az első hangot, magával ragadott. Sosem tudtam volna elképzelni, hogy ilyen földöntúli, csodaszép és megnyugtató hangokat lehet elővarázsolni egy egyszerűnek tűnő tálból. Nem csak a hang dolgozik rajtad, hanem a tál rezgése is. Kellemesen simogatja, nyugtatja a testet, miközben a hangok kipucolják a fejedből az összes negatív gondolatot, és megtöltik pozitív energiával az egész aurádat. A másfél órás masszázsnak olyan erős lazító hatása volt rám, amit korábban soha nem volt alkalmam megtapasztalni ebben a fizikai testben. Mélyebb, mint a legmélyebb meditáció, mert erőlködés nélkül köt össze önmagaddal. Szívesen írnám fel receptre mindenkinek, de főleg a szkeptikusoknak!" G.A.


  Sprok Andrea

  E-mail: info@rezgesek.hu

  Mobil: +36 70 978 00 22

  Cím: Budapest, III. kerület, Vályog u. 9.

  Facebook: Rezgések